Camping på Sardinien - sådan får du den bedste tur

Sardinien er en fantastisk rejsedestination og et fantastisk sted at tage på camping. Der er ingen grund til ikke at tage afsted, men det er naturligvis en god ide, at gøre hvad du kan for at det kan blive et godt campingophold på Sardinien. Forberedelse vil gøre jeres campingrejse endnu bedre

Uberørt natur

Sardinien er en ø i Middelhavet, der hører til Italien. Øen er den næststørste i Middelhavet, og finde syd for Korsika, der er en del af Frankrig. Hovedbyen hedder Cagliari, og der bor omkring 1,6 millioner mennesker på øen. Skal I rejse til Sardinien så venter jer en stor oplevelse. På Sardinien kan du nemlig stadig møde uspoleret og uberørt natur.

Øen er rig på kontraster og variationer og meget anderledes end andre steder i Italien. Det store turistboom har endnu ikke ramt Sardinien, som det har med de fleste andre Middelhavsøer, og de er på øen meget bevidste om at bevare især den kystnære natur. Derfor er der på Sardinien heller ikke tilplastret med store hoteller, og du kan med stor fordel vælge camping som overnatning.

En rig ø

Sardinien er rig. Altså rig på kultur og historien. Du kan blive klogere på italiensk historie ved et besøg på Sardinien. Men den italienske ø er også rig på gastronomi og mulighed for at få gode oplevelser på dette område. Maden og vinen er en af de helt store attraktioner på Sardinien. Specielt fisk- og skaldyrsretter skal du nyde, når du besøger Sardinien. Der er dog også gode muligheder for at få lækre kødretter og alt andet klassisk italienske mad på Sardinien.

Find lækker campingplads

Har I besluttet jer for at campere på Sardinien, så skal I selvfølgelig først og fremmest planlægge, hvor I vil campere. Og den proces kan I kun glæde jer til. For der findes virkelig lækre campingpladser på den italienske ø. Det er muligt at campere virkelig tæt på de smukkeste strande, hvor der blandt andet er optimale forhold for børn, men også så I fortsat kan nyde bylivet og de mange gode restauranter. I skal selvfølgelig gøre jer det klart, hvad I ønsker af faciliteter på campingpladsen, men der er rigtig mange gode muligheder.

Gode udendørsaktiviteter

En del af det gode campingliv er at være aktiv udenfor. Og det er der virkelig store muligheder for på Sardinien. Den italienske ø byder blandt andet på fantastiske muligheder for at komme på vandre- og klatreturer. En oplagt ting er at besøge Gennargentu National Park på øens østside. Her støder bjergene sammen med Middelhavet, og dyrelivet er rigt. Der kan både cykles og vandres og på den måde får I det bedste ud af Sardinien. Husk at nyde vinden i kinderne, de fortryllende skove og de dybe kløfter.

Besøg en vingård

På campingtur til Sardinien er det også en oplagt aktivitet at besøge en af de vingårde, der er så berømte. Det giver virkelig gode muligheder for at lære mere om vinproduktion, om hvordan man skal smage på og nyde vin og så får I selvfølgelig mulighed for at smage vin i den absolutte verdensklasse. En oplevelse i sig selv.

Plads til hele familien

Der er flere rigtig gode campinområder på Sardinien, hvor der er plads og muligheder for at hele familien kan boltre sig. Der er sikre og dejlige bademuligheder til de helt små, I kan finde vandsportsaktiviteter til de lidt større, heriblandt også vindsurfting. Men I kan også tage en bådtur på havet og få nogle dejlige oplevelser på denne måde.

Strandene ligger tæt

Selvom I bor på en campingplads tæt ved en af de lækre strande, så behøver I ikke være på den samme strand hele jeres ferie. For strandene ligger ekstremt tæt på Sardinien, og det er let at komme fra den ene til den anden, evt. på cykel som I med fordel kan leje. Mange strande er i små bugter, hvor der er meget uforstyrret og hvor livet kan nydes og bekymringer smides væk. Og I kan sagtens bruge en hel dag, hvor I kører fra bugt til bugt, og hurtigt kan komme retur til jeres campingplads.

I vil vende tilbage

Der er vel kun et problem ved at tage på campingtur til Sardinien. Det er, at I helt sikkert vil vende tilbage igen. Der er så meget godt ved øen, at I bare må opleve det igen. Og så er der så mange muligheder, at I umuligt kan nå det hele på en tur, men bliver nødt til at planlægge endnu en campingtur til øen.

Menu
Top