Endags-sheltertur til Sverige? 4 tips til at få den bedste tur

Går du med tanker om en sheltertur for at komme helt tæt på naturen, samtidig med at du oplever en frisk og anderledes rejse? Sverige er en oplagt destination til dette, da landet byder på masser af natur samt smukke landskaber og omgivelser.

En sheltertur giver dig den oplagte mulighed for at teste dig selv, og se om du har det der skal til for at overleve en tid i naturen. Det bliver noget af en oplevelse, men for at få den optimale og perfekte tur, kan du her finde gode råd til en sheltertur til Sverige. 

1. Den rigtige sovepose

Vejret kan være barskt og selv i Sverige er det aldrig helt til at stole på, det vigtigste er at kunne holde varmen under hele turen og i sær om natten som ofte byder på kulde. Det mest basale og mest vigtige på en sheltertur er derfor at have den helt rigtige sovepose, som passer til alle forhold. En dun-sovepose er let og praktisk, den er beregnet til ture, som for eksempel foregår i naturen og er beregnet til det vildere vejr. Derfor kan den let pakkes med uden at fylde, perfekt til kortere eller længere vandreture.

Derudover er en dun-sovepose varm og behagelig, selvom den er let er den på samme tid perfekt til at holde varmen i. De typiske modeller er i en mumieform, hvilket giver den mest komfortable pasform. 

En mumieform gør at den sidder tættere på kroppen og der sker derfor ikke store varmetab, på den måde er den perfekt til at holde på varmen og giver dig derved en varm og behagelig nat uden problemer.

I ovenstående link kan du finde et stort udvalg af soveposer med forskellige kvaliteter og til forskellige situationer, nogle er mest beregnet til det kolde halvår og andre til det varme. På den måde kan du finde den bedste til din tur.

2. Et ordentligt bål

For at udnytte hele turens potentiale, kan du leve dig ind i rollen som en overlever i naturen, og udfordre dig selv ved at lave et bål med mere naturlige remedier. Et bål på sheltertur er også en af de vigtigste kriterier for en vellykket tur, men i stedet for at hive lighter eller tændstikker frem, kan du først forsøge dig med tændstål.

Der er egentlig mange fordele ved tændstål, ligesom tændstikker og lightere kan blive våde og ubrugelige, bliver tændstålet ikke vådt og kan derfor altid benyttes. Dog kan det være ganske svært at lykkes med tændstål, så er du ikke øvet i den metode anbefales det at have en mere sikker metode klar som en plan b. 

3. Prioriter din tid

Bålet er en altafgørende faktor, så et andet råd til en vellykket sheltertur er at prioritere din tid. Dette kan også være en prøve, men en god ide at have i sinde er at have alt forberedt og klart til når natten falder på. Når du ankommer til destinationen, bør der ikke være mørkt, det vil i hvert fald være noget af en udfordring.

Derudover er det en god ide at slå telt op som det første, så du har muligheden for at tilpasse dig inden solen går ned. Tænd også gerne et bål imens der er lyst, også selvom temperaturen måske ikke er begyndt at falde markant. Alt er nemmere i dagslys så sørg for at ankomme og slå telt op inden det bliver mørkt.

4. Mad og snacks

Ønsker du en fuldført sheltertur i overlevelsesstil, kan det være friskende at satse alt på selv at skulle fange maden ved for eksempel fiskeri eller jagt, alt afhængigt af lokationen. Det kan dog være farligt at gå all-in på denne måde, så medbring gerne mad hjemmefra.

Hvis du stadig ønsker at holde fast på en overlevelsestur eller ønsker den mest praktiske løsning, kan du medbringe forskellig konserves eller tørret mad-produkter. 

Menu
Top